Verdt å vite før du investerer i gull:

Gullets finhet blir angitt som vektandel ved hjelp av enheten karat. 1 karat angir at gull utgjør 1/24 av legeringens vekt. 24 karat gull blir da rent gull. Rent gull er imidlertid et bløtt metall og lite egnet til bruk som smykker, mynter og så videre. For å få nødvendig styrke, tilsettes et annet metall. For eksempel vil krongull, som har 18 karat gull, inneholde 750 promille rent gull. Resten av legeringen, 250 promille, vil være av et annet metall, som ofte er kobber.

En av Norges største mynthandlere

Vi i Gullhøna har mer enn 30 år erfaring med samlerobjekter, kunst og antikk og tilbyr også befaring og rådgivning. Kanskje har du arvet noen flotte gamle gullmynter som du ønsker å selge? Eller lurer du på hva gullet ditt er verdt? Da kan Gullhøna hjelpe deg!

Vi tilbyr både hjemmebesøk for verdivurderinger av alt fra sedler til sølv, gull og kunst, og også tømming og rydding av dødsbo.

Gullhøna AS er stolt samarbeidspartner med flere av Norges største auksjonsforretninger.

Gullhøna – gull verdt for samlere


Gull og sølv har alltid vært ettertraktet og er sikret mot store svingninger i markedet. Derfor er det en sikker investering uten stor risiko.

Gull og sølv kommer i mange varianter – som barrer, mynter og smykker, i tillegg til sølvbestikk.

De fleste som tenker på å investere i gull og sølv tenker nok primært på barrer og mynter. Gullbarrer har en fast verdi og er derfor en trygg måte å sikre verdien på. Ved kjøp av gullbarrer tilkommer 25 prosent merverdiavgift, noe man slipper ved kjøp av gull- og sølvmynter. Skal man investere i gull anbefaler vi derfor å satse på mynter, så du slipper avgiftene!

Gull- og sølvsmykker er lett å få tak i. Utforming av disse materialene er ofte kostbart, og verdien i smykker ligger derfor gjerne like mye i utformingen og bearbeidelsen som i selve materialet.

Om du ønsker å kjøpe eller selge gull er du velkommen til å ta kontakt med oss!

Handlekurv