Fakta, Historie

Eventyret om Gullhøna

Der eventyr ofte starter med «Det var en gang…», starter eventyret om Gullhøna med en lidenskap for gull, mynter, sedler og myntsamlinger. I Kongens gate i Trondheim sentrum driver ekteparet Alina og Torbjørn Aune butikken Gullhøna, og der kommer folk innom både for å selge, kjøpe og for å verdivurdere noe de tenker å selge.

Kontakten med kundene er det viktigste for ekteparet, derfor er de ofte å se rundt omkring i Norges land, der de er på hjemmebesøk for å kjøpe gull, sølv, mynter og myntsamlinger. De tar gjerne turen hjem til deg for en god handel, uansett hvor det er i landet. På den måten får de gått igjennom og sjekket kvaliteten, sånn at de kan gi en god og riktig pris. Prosessen blir forutsigbar for begge parter, og oppgjøret skjer selvfølgelig på dagen – uten noen skjulte gebyrer.

Akkurat det med forutsigbarhet er viktig, og den tilbyr de på en helt annen måte enn hvis produktene heller sendes til auksjon, fordi da har ikke selger noe kontroll på hva det selges for, i tillegg til at det gjerne er høye gebyrer. Ofte vil de som selger da få en lavere pris en markedspris, i tillegg til gebyrer for auksjonene. Det slipper de når de kontakter Gullhøna, og i tillegg garanterer de beste pris på sølv og gull.

Ekteparet vet godt at de lever av tillit og troverdighet, derfor strekker de seg lengre enn de fleste for å levere god service og hurtig respons i all kontakt. De går faktisk så langt at alle kjøp har 14 dagers angrerett både i butikk og nettbutikk, noe som vil si pengene tilbake – helt uten diskusjon.

De tar også kostnaden for sending og forsikring hvis noen har mynter, myntsamlinger, gull eller sølv de vil selge. De mailer rett og slett over en ferdig frankert adresselapp, og betaler samme dag som de har mottatt og godkjent forsendelsen.

Navnet Gullhøna har et eventyrlig preg over seg, noe som passer bra med den eventyrlige mottakelsen de har fått i markedet. Det er heller ikke noe tvil om at navnet vekker oppsikt, og det hele tok av når de skulle navngi de to utstoppede gullhønene i butikken.

Med en lett blanding av veldig gode og veldig morsomme forslag, landet de til slutt på Erna og Siv. Hvor politisk korrekte de to hønene er, sier historien ingenting om.

De har eget utstyr for å kunne angi eksakt gullinnhold i objekter, og de betjener både kjøp og salg via besøk i butikken og over telefon. Alt for at du som kunde skal få den beste opplevelsen i kontakt med Gullhøna. Og har du noe liggende som du vurderer å selge, ønsker de deg velkommen til å ta kontakt, de har kort responstid og er på veien allerede i morgen ved behov – for som de sier:

Selv om det ikke er gull alt som glimrer, så kan det være gull verdt for det.